Son Dakika Haberleri
Büyüyen ekonomik sıkıntılar ve piyasada nakit akışının sağlanamaması sadece KOBİ’leri değil büyük şirketleri de zorluyor. Son dönemde finansa erişim sorununun yanına faizlerin yükselmesine bağlı olarak maliyet artışı da eklenince hemen hemen her sektörden konkordato haberleri yeniden gelmeye başladı.
Enflasyon düzeltmesiyle ilgili idarenin sirküler hazırlığında olduğunu biliyoruz. Ele alacağımız konular piyasanın temel tartışmalarını ortaya koyduğundan idareye ve uygulayıcılara faydalı olacağını umuyoruz.
Dünya geliştikçe, ihtiyaçlar da farklılaşarak artmaktadır. Yeni dünyada, değişimin hızına ayak uydurmak için daha fazla okuma ve araştırma yapmak mecburiyet haline gelmiştir. Dünün ütopik gelen kavramları, her geçen gün daha tanıdık hale gelerek gerçek dünyanın bir parçası olmaktadır.
Bilindiği üzere istihdam açısından en önemli uygulamalardan biri de İş-Kur tarafından İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak mesleki becerilerini geliştirmek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla hayata geçirilen işbaşı eğitim programları ile mesleki eğitim kurslarıdır.
İşverenler için son derece cazip olan kadın ve genç işçi istihdamını öngören teşvik uygulaması, 2025 yılsonuna kadar uzatıldı. İşgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı artırmak amacıyla verilen asgari ücret desteği, sektör ayrımı olmaksızın bu yıl da devam edecek. Kısa çalışma ödeneğinde de şartlar kolaylaştırılıyor.
Ödeme emri tebliği ile birlikte ödeme emrine 15 günlük dava açma hakkı doğacaktır ama bu aşamada dava açma mahiyeti çok sınırlıdır
Son dönemde ihtiyaç kredisi çeken veya kart limitini yükseltenlerin oranında artış var. Kredi kullanmak veya limit için bankalara verilen bordrolar sayesinde sigortasızlık da eksik bildirim de tespit edilebiliyor. SGK işverene idari ceza uyguluyor.
Küresel istihdamla ilgili bir rapor hazırlayan ILO, 2024 için endişeli. ILO G20 ülkelerinin çoğunda net gelirin azalmasına, küresel işsizliğe ve gelir eşitsizliğine dikkat çekiyor.
Finansman gider kısıtlaması düzenlemesi Cumhurbaşkanlığı kararının 4.2.2021 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanması ile uygulanmaya başlamış ,bu konudaki genel tebliğ de 25.5.2021 tarihinde yayınlanmıştı.
Geçen hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasını önlemek ve mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını belirterek, “Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4.5 milyon konut analiz ediliyor, kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak.” dedi. Bugün, bu konudaki tespit ve önerilerimi sizler